Güzellik














Hayatımızın her alanında minnoş mu minnoş içimizde bir kadınlık var değil mi ?
Altında yatan güçlü olma arzusuyla yanıp tutuşan hayallerimiz ne kadar gerçek olmasa da gerçekleştirebilecek kapasitemiz var bunu inkar etmeye gerek yok biliyoruz.
Biz gerçekten bu terimi bu kadar neden içselleştirdik ki?

Çünkü susmaya alıştırıldık veya her susmamızı bence ruhumuza zayıflık olarak bir algı yaratıldı ,oysa ki bir sessizliğimiz çok büyük bir zeka oyunuydu, biz zayıf da değildik aptal da değildik içimizdeki algıyı kırmıştık.
Feminenliğini koru gururunu koru her değerini koru derken hangi değer bize aitti biz hangisine karar verebildik bu güne kadar, içimizdeki isyanımız sevdiklerimize değil bu garip algıyı yaratan 'sen ama kadınsın kabul etmek de zorunlu olduğun şeyler' var dediler. Tamam anlamaya çalıştık. Erkeklerin ruhuna indik sorunlarının kendilerinden de kaynaklı olmadığını biliyoruz ,Çocukluğunda alıştırılmış algılar bu sorunun tam merkezi. Kadınların örnek rol model anneleri var yaptıkları hataları bazen biz annemizden alıp bunu doğru yapıyor demek ki bu yüzden mutlu dedik ya da bunu yanlış yapıyor bu yüzden mutsuz diye düşündük ,kendi içimizdeki kadının doğruluğunu araştırdık durduk ve sorunu hep kendimiz de aradık, 'neyimiz eksik' dedik, gücümüz yetmedi bazen kendimize bakamadık ,bakamadığımız için kendimizi suçladık.

Mesela Moda, buna ayak uydurmaya çalışmayan kadın yoktur. Moda kavramı olmasa bile kendine güzel hissettirecek hep bir şey aradık oysa insani değerlerimiz olarak güzel değil miydik?
Doğalığın kendi güzelliğini dışa vurmuş bir çok insan varken ,bir çoğu kendi güzelliğine herkesle aynı olan değerlerle örtmesi mi gerekiyordu ?

Ki biz de buna çok yatkın bir yapıya sahip değil miyiz bedenimizin ölçülerinden tutun her saç telin güzellik algısına başkaları neden karar verebilsin ki ?
Bazen aldatılan kadınların ilk sorunu şudur 'ben nere de hata yaptım 'der, 'kendime bakamadım' der, 'ilgi veremedim' der, belki de evet doğru dur fakat sorun böyle olduğunu düşünmeye başlayan her kadın sorunu ömür boyu kendini eksik  görmek olur . Şunu anlamanızı istiyorum bilinçli kadın çok fazla bununla da gurur duyuyorum. Sorunu sadece kendiniz de aramaktan vaz geçin. Eminim kendinize bakmamanızın sebebi fedakarlığınız boyunuzdan büyük olduğundandır. Zaten Doğamız gereği kendi hayatımızı belli bir ölçüde kenarı bırakıp ,başkalarını mutlu edecek bir hayatı korumaya çalışıyorsunuz, hakkınız ödenmez. Kendi algınızı kendiniz değiştirin. Siz güzel olmaktan çok daha fazlasısınız.

Yorumlar